Областният управител Мирослав Петров откри изложбата "Нюанси на времето"

Изложбата разказва за случващото се в душите на творците по време на социалната изолация, наложена заради ковид епидемията

Вчера, 21 март, в галерия „Рос-арт“ на хотел "Ростов" бе открита изложбата "Нюанси на времето" на Огнян Кузманов и Милена Костуркова. Представени са общо 38 вдъхновяващи работи от двамата автори. Артпроявата е факт, благодарение на проект, финансиран от Министерството на културата чрез програмата "Творчески инициативи". Тя разказва за случващото се в душите на творците по време на социалната изолация, наложена заради епидемията от коронавирус.

Изложбата бе открита от областния управител Мирослав Петров, който отбеляза, че правителството на Бойко Борисов се грижи за творците и по време на пандемията.

"Правителството подпомага също така с по 5 минимални работни заплати и осигурителните вноски към тях всеки един от музикалните творци на свободна практика у нас като еднократна помощ в условията на пандемията. Това означава, че около 1000 музиканти ще получат 4350 лева (3250 лева плюс 1100 лева осигуровки) като за целта са предвидени 4 267 000 лева. Средствата са осигурени от Министерския съвет”, припомни Петров.

Изложбата "Нюанси на времето" ще остане в галерията до 2 април и ще е достъпна при затворени врати 10 дни, т.е. възможни са индивидуални посещения след телефонно обаждане на номер 0886314132 – Огнян Кузманов.