Проф. д-р Григор Горчев: За бизнеса у нас е важно да се запази стабилността в държавата

Това е най-важното условие, за да продължи да се развива, посочи проф. Горчев

"Бизнесът трябва да има усещането за стабилност. Това е най-важното условие, за да продължи да се развива. Много е важно да се запази данъчната система в България такава - каквато е, защото бизнесът очаква прогнозируемост и предвидимост. Много е важна и подкрепата на правителството. И тук, във вашата фирма я усещате с прилагането на мярката 60/40. Само по тази схема бе съхранено препитанието на над 300 000 души в цялата страна”. Това каза проф. д-р Григор Горчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС в Плевен, по време на среща в най-голямата шивашка фирма в града.

"Правителството на ГЕРБ управлява страната в най-трудните години на пандемия, която създаде сериозни изпитания-икономически, психически и здравни, но доказа, че се справя успешно и води страната по правилния път. Нека не забравяме, че успешното лидерство на Бойко Борисов ни преведе и през финансовата криза, банковата през 2014 г., както и мигрантската“, заяви Мирослав Петров, втори в листата на ГЕРБ.

"Кабинетът удължи до края на месец май действието на мярката за запазване на заетостта - „60/40“. Също до края на май продължава и схемата за помощ „80/20“. Тя действа в туризма, транспорта, също за хотели и ресторанти. Там, освен парите по „60/40“, се изплащат и по 290 лева за всяко запазено работно място. До края на юни се удължава "Запази ме" за компенсиране на заети от затворените бизнеси, като по нея се осигуряват допълнителни 24 милиона и 600 хиляди лева от еврофондовете”, добави още Петров.