Генералният консул на Турция в Пловдив: И след края на мандата си оставам приятел на Плевен

Хюсеин Ергани посети днес града ни за среща с кмета Георг Спартански

В знак на уважение и благодарност за доброто сътрудничество с Община Плевен по време на четиригодишния му мандат Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани посети днес града ни за среща с кмета Георг Спартански. Двамата изразиха удовлетворение от отношенията между страните ни, които са пример за добросъседство и партньорство от взаимен интерес, доказателство за което са и приятелските връзки между Плевен и Бурса.

За съжаление ковид кризата попречи за реализацията на два важни общи проекта – срещата на български и турски бизнесмени и побратимяването на Плевен с истанбулската община Гаазиосманпаша, посочи дипломатът, но съм сигурен, че новият генерален консул в Пловдив ще продължи работата по осъществяването на тези начинания, посочи дипломатът. Централна Северна и Северозападна България имат потенциал за развитие и вече активно работим за привличане на турски инвеститори, които досега концентрираха дейността си в южната част на страната. Плевен има богат ресурс за исторически туризъм, но трябва да се създаде цялостен туристически продукт, за да се удължи престоят на всички, които го посещават, категоричен беше Хюсеин Ергани.

Харесвам много България и смело мога да кажа, че дейността ми тук беше най-приятният период в близо четвъртвековната ми кариера. Преминавам на работа в Анкара, но оставам приятел на страната и града ви, подчерта генералният консул.

От своя страна Георг Спартански също благодари за добрата обща работа и изрази надежда, че всички планове и намерения ще бъдат изпълнени с волята на двете страни. Да, Плевен, е град с история, традиции и потенциал и всеки, който е решил да го посети или да инвестира тук, е добре дошъл, увери кметът. Той пожела на Хюсеин Ергани здраве и успехи на бъдещото му поприще.