Небрежност при боравене с открит огън причини пожар в плевенско село

Служители от РСПБЗН – Плевен са потушили пожар в контейнери за сметосъбиране

На 4 март екипи от РДПБЗН – Плевен са потушили седем пожара в сухи треви и нискостеблена растителност. Инцидентите са регистрирани в Плевен ж.к. „Дружба“ и в землищата на селата Катерица, Лозица, Одърне, Дъбован, Брест и Шияково. Бързата намеса на огнеборците е предотвратила разрастването на пожарите и нанасянето на материални щети.          

Вчера служители на РСПБЗН – Плевен са оказали две технически помощи – съдействие на ЦСМП за транспортиране на болни пациенти с COVID-19 в Плевен ж.к. „Сторгозия“ и на улица „Шипка“. 

През изминалото денонощие служители от РСПБЗН – Плевен са потушили пожар в контейнери за сметосъбиране в областния град в ж.к. „Сторгозия“.  

На 4 март 2021 година в 15:43 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в селскостопанска постройка в село Бресте. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са 120 кв.м покривна конструкция, един тон фураж и един тон бали. В пожарогасенето са участвали служители от РСПБЗН – Червен бряг с един автомобил.