Заради COVID-19: Отложиха дело срещу четирима, отвлекли и изнасилили непълнолетно момиче

Един от съдебните заседатели се лекува от коронавирус

Състав на Плевенски окръжен съд трябваше да разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против четирима обвиняеми - Е.А.М. – 22 годишен, Б.А.Т. – 19 годишен, П.А.Т. – 17 годишен и И.В.А. – 17 годишен, всички от град Кнежа.

На обвиняемия Е.А.М. е повдигнато обвинение за това, че на 24.02.2018 г. в село Е., обл.П. отвлякъл Н.К.А. непълнолетна на 17 г..- престъпление по чл.142, ал.2, т.3, вр.ал.1 от НК. На същия обвиняем, както и на останалите трима - Б.А.Т., И.В.А. и П.А.Т. е повдигнато обвинение, за това, че на 24.02.2018 г. в съучастие като извършители се съвкупили с ненавършилата осемнадесет години Н.К.А., без нейно съгласие като употребили за това сила и заплашване, като деянието е извършено от повече от две лица, и е последвал опит за самоубийство.

В насроченото за 4 декември съдебно заседание не се е явил единият съдебен заседател. След проведен разговор по телефона се установило, че същият се лекува от COVID-19 и няма как да се яви в съда. Тъй като делото вече е започнало и следва да завърши в същия съдебен състав, ход на делото не е даден и същото е отложено за 08.01.2021 годин, съобщиха от пресцентъра на съда.