Не дадоха ход на дело за отвличане и изнасилване на непълнолетно момиче

Следващото съдебно заседание е насрочено за 4 декември

Състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа днес, 23 октомври, наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против четирима обвиняеми - Е.А.М. – 22 годишен, Б.А.Т. – 19 годишен, П.А.Т. – 17 годишен и И.В.А. – 17 годишен, всички от град Кнежа.

На обвиняемия Е.А.М. е повдигнато обвинение за това, че на 24.02.2018 г. в село Е., обл.П. отвлякъл Н.К.А. непълнолетна на 17 г..- престъпление по чл.142, ал.2, т.3, вр.ал.1 от НК. На същия обвиняем, както и на останалите трима - Б.А.Т., И.В.А. и П.А.Т. е повдигнато обвинение, за това, че на 24.02.2018 г. в съучастие като извършители се съвкупили с ненавършилата осемнадесет години Н.К.А., без нейно съгласие като употребили за това сила и заплашване, като деянието е извършено от повече от две лица, и е последвал опит за самоубийство.

В съдебното заседание, подсъдимият Е.А.М. е оттеглил пълномощното си спрямо адвоката, който го е защитавал, поради съществено противоречие в линията на защита. Поради това, подсъдимият Е.А.М. в днешното заседание остава без защитник, а в конкретния случай, такъв е задължителен. Това е станало причина да не бъде даден ход на делото. Дадена е възможност на подсъдимия Е.А.М. да упълномощи друг адвокат, който да защитава правата му в съдебното производство и в същото време ще се изиска от Адвокатска колегия град Плевен да определят резервен защитник на същия подсъдим, с цел законосъобразно разглеждане на делото, дори отново да възникне такъв проблем с пълномощника му. Следващото съдебно заседание е насрочено за 04.12.2020 година, съобщиха от пресцентъра на плевенската Темида.