Светлозар Христов: Винаги съм искал да направя песен, която да накара хората да усетят българското

Във видеото участват прекрасните танцьори от Фолклорен танцов ансамбъл "Веселяци" с ръководител Цветен Димитров

"Песен свята, българска" на младия изпълнител Светлозар Христов направи премиера в ефира на Фен Фолк ТВ. Песента е продукт на съвместната работа на Заро с някои от най-известните майстори в този жанр.

Музиката и аранжиментът са дело на Ангел Евтимов – доказан професионалист в музикалната сфера, работил дълги години с певци от най-популярните музикални компании. Текстът е на Пейо Пеев.

"Когато Ангел ми изпрати демото на музиката, още със зазвучаването усетих, че е моята песен и искам да я завърши за мен. Вярвам, че ценителите на фолклорната музика ще й се радват, защото тя е много ритмична и игрива, много подходяща и за делник, и за празник. Имах голямо желание в клипа да поканя танцова формация, която да създаде хореография и заедно да завършим проекта в комплекс близо до Арбанаси“ – разказва Светлозар.

Младият плевенски изпълнител има смелостта да експериментира с жанровете и се представя в съвсем различна светлина при всяка поява на сцената. Изявите му в поп музиката, в модерния фолк и сега във фолклора може и да изненадват, но всъщност са неговият начин да докаже възможностите си.

"Може би много хора ще питат защо работя в толкова различни жанрове… Всъщност мисля, че един изпълнител трябва да може да пее всеки един стил. Винаги съм искал да направя именно такава песен, която да накара хората да усетят българското и да пожелаят да се хванат на хорото“ – допълва още той.

Това е втората му самостоятелна песен. Видеото е дело на STUDIO PLEVEN, а в него участват прекрасните танцьори от Фолклорен танцов ансамбъл "Веселяци" с ръководител Цветен Димитров.

През годините Светлозар Христов е участвал и печелил множество национални и международни конкурси в страна и чужбина. Каквото и да прави, любовта към музиката не спира да го вдъхновява, за да покорява нови върхове в трудните времена, в които живеем в момента.