Пламен Тачев: Ще подкрепим Патрицие Найманова по пътя й към върха в шаха

Патрицие сподели, че иска да постави едно ново начало на развитието на шахмата в Червен бряг

"Ще подкрепим Патрицие Найманова по пътя й към върха в шаха", обяви депутатът Пламен Тачев на официалната си страница във Фейсбук. "Останах изключително впечатлен от срещата ми с това младо момиче. Спечели ме с възпитанието си, отношението към спорта и желанието й да се развива", допълва народният представител.

"Патрицие сподели, че иска да постави едно ново начало на развитието на шахмата в Червен бряг. Че освен стремеж да печели още индивидуални медали, иска постепенно да предава своите умения и знания на следващото поколение шахматисти. Обмисля скоро да започне да преподава шах, за което напълно я подкрепям. Сега обаче тя има конкретна цел – да се върне с медали от предстоящите три международни турнира - в Швейцария през декември, и в Сърбия през януари. За съжаление обаче този спорт е недофинансиран у нас, липсват и големи спонсори. Поради което Патрицие и майка й се обърнаха към мен за съдействие. Проведохме среща, след която поех ангажимент да осигуря дофинансирането на подготовката на Патрицие и участието й в турнирите", споделя Пламен Тачев.

"Желая й успех и вярвам, че ще се върне с медали и отново ще прослави България и нашия Червен бряг!", убеден е депутатът.

Ето и малка част от професионалните успехи на Патрицие Найманова:

Патрицие се занимава с шах от 7-годишна възраст, многократен шампион е на всички контроли (класически, рапид и блиц) на България. През последните 7 години няма Републиканско първенство без завоювано призово място. През годините е печелила многократно призови места и на международни турнири (Охрид, Парачин, Ниш, Букурещ…) Най-голямото й постижение досега е носител на Европейска ученическа купа.