Депутатът Пламен Тачев и кметът на Червен бряг стартират кампания в подкрепа на спорта

Червенобрежките спортисти и спортни деятели не веднъж са давали повод за гордост

Червенобрежките спортисти и спортни деятели не веднъж са давали повод за гордост. Те са един от най-добрите посланици, разнасяйки славата на града ни на различни национални и международни турнири и състезания. Затова заслужават нашето специално внимание и подкрепа. С тази убеденост кметът на Червен бряг д-р Цветан Костадинов и народният представител Пламен Тачев инициират спомоществувателна кампания под надслов „ДА ПОДАДЕМ РЪКА НА СПОРТА”.

"В нашата община има много талантливи млади хора, в които гори неутолима жажда и към различни спортове. Като начало подкрепихме финансово най-изтъкнатата ни шахматистка Патрицие Найманова за участието й в Държавното отборно първенство по шах в Кранево, проведено в началото на месец септември. Горди сме, че за пореден път това момиче защити достойно името на своя шахматен клуб „Михаил Тал” – казва д-р Костадинов.

В състезанието взеха участие 17 отбора от цялата страна и безспорно това бе най-силното първенство в последните години, събрало целия български елит на детско-юношеския шах. Там червенобрежкият отбор, чийто капитан беше нашата европейска шампионка Патрицие Найманова, завоюва два златни и един сребърен медал.

"За мен е чест да съм част от тази кампания”, коментира и Пламен Тачев. „Спортът и спортните дейности са важни не само за физическите качества на децата и тяхното израстване, но и формират характер, създават трайни умения и концентрация, формират личността. Благодарение на тази кампания ние даваме възможност на повече деца и младежи да намерят това предпочитано спортно занимание, което ще ги развива като личности и ще им осигури едно щастливо детство.” – споделя Тачев. Неговият личен ангажимент към кампанията е и да осигури средства за изграждането на спортна площадка с фитнес уреди на открито на стадиона в Червен бряг. Така ще откликне и на подписката, внесена от повече от 90 жители от града. Общината от своя страна вече има изготвен проект за спортната площадка. „Силно се надяваме кампанията да е успешна, тъй като спортът възпитава най-доброто у всеки човек, учи го на отговорност и грижа към другите", казаха инициаторите.