Задържаха за постоянно трима за закана с убийство и хулиганство в Плевен

Задържани са по искане на Районна прокуратура –Плевен

По искане на Районна прокуратура град Плевен, Районен съд град Плевен взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на  три лица: В.Б.М. на 50 години, М.Б.М. на 48 години и Б.Е.С. на 30 години.

И тримата са привлечени  като обвиняеми за престъпления по чл. 144, ал.3, вр. ал.1 от НК – закана с убийство и по чл. 325, ал.2, вр ал.1, вр. чл. 20, ал.2 от НК вр. чл. 26, ал.1 от НК – хулиганство с изключителна дързост в съучастие с още две лица, спрямо които е взета по-лека мярка за неотклонение. За престъплението по чл. 144, ал.3 от НК законът предвижда наказание лишаване от свобода до пет години, а за престъплението по чл. 325, ал.2 от НК -  до шест години. 

С постановления на наблюдаващият прокурор В.Б.М., М.Б.М. и Б.Е.С. са били задържани за срок до 72 часа. Съдът е приел доводите на Районна прокуратура гр. Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Налице е опасност и тримата да се укрият, както и да възпрепятстват събирането на нови доказателства по делото, с което да затруднят разследването в кратки срокове.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен от разследващ полицай.