БЛС: Опасността не е отминала, спазвайте мерките

Това се казва в позиция на Българския лекарски съюз

Спазването на противоепидемичните мерки, макар и на открито, но в присъствието на много хора, е ключово, за да съхраним здравната система. Това се казва в позиция на Българския лекарски съюз.

Ето какво гласи тя:

"Продължава извънредната епидемична обстановка в страната, запазва се и тенденцията за ръст на новодиагностицирани с COVID-19. Опасността не е отминала и затова напомняме, че е необходимо стриктно спазване на противоепидемичните мерки – дистанция, дезинфекция и дисциплина, за да се овладее негативната тенденция.

За съжаление, сме свидетели на неспазване и подценяване на препоръките. Освен това преди дни беше разрешено отново да има публика на спортни състезания на открито, което също крие рискове, ако не се спазват противоепидемичните мерки.

БЛС призовава всеки, който ще посети стадионите, или изразява своята свободна воля да протестира, да не забравя и личната си отговорност. Спазването на противоепидемичните мерки, макар и на открито, но в присъствието на много хора, е ключово, за да съхраним здравната система.

От БЛС призоваваме за отговорно поведение, за да съхраним здравето си, нашето и това на близките ни."