Първенството в Северозападната Трета лига ще стартира на 8 август

Проблемите в отборите от Трета дивизия са много

Сериозни трудности се очакват при подновяването на първенствата в Трета лига от новия сезон, опасяват се в БФС. За момента плановете са и четирите дивизии в Трета лига да започнат първенствата на 8-и август, а между 20-и и 30-и юли ще се проведат съвещанията в съответните зони, информира gong.bg. Първото съвещание е планирано за 20-и този месец във Велико Търново.

Проблемите в отборите от Трета дивизия са много. От една страна ги притиска задължителното лицензиране към Министерството на спорта. БФС още веднъж напомни на клубовете, които не са вписани в Публичния регистър на Министерството на младежта и спорта по Закона за физическото възпитание и спорта (ЗВФС), че трябва да се впишат в регистъра до започването на първенство 2020/2021 г., тъй като в противен случай няма да бъдат допуснати до участие.

Другият проблем е пандемията от коронавирус, която може да се завърне с нова сила през есента. Това означава, че отборите ще бъдат длъжни да провеждат т.нар бързи тестове, каквото изискване има от страна на държавата към БФС. За много отбори обаче сумата за тестове и последващи PCR ще бъдат непосилно перо в бюджета. Това означава, че шампионатите може да имат и отложен старт.