Новият сезон в Северозападната Трета лига се планира да започне на 2 август

Вихър (Славяново) потвърди, че ще продължи да играе на третото ниво на родния футбол

Сериозен е интересът към Северозападната Трета лига и има вероятност през новия сезон в нея да се състезават дори 20 отбора. Това съобщи секретарят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Игор Бакьов, цитиран от местното издание borbabg.com. Към момента в групата има 13 отбора, след като първенецът Янтра 2019 (Габрово) се качи във Втора лига, а третият от последния сезон Вихър (Славяново) потвърди, че ще продължи да играе на третото ниво на родния футбол.

Досегашният участник при професионалистите Спартак (Плевен) се връща по регламент в Трета лига. От област Плевен писмо в Зоналния съвет за участие е входирал Левски 2007 от град Левски, а от област Ловеч – ФК Пещера (Галата). И двата тима са първенци на групите си.

Академия Ботев пък е представителят на област Враца, който е подал заявка за Северозападната Трета лига. В този тим се състезават юноши на елитния Ботев (Враца). От област В. Търново заявка е подал Янтра (П. Тръмбеш), а вчера стана ясно, че и дублиращият тим на Етър ВТ желае да се включи в третото ниво на родния футбол. Същото желание проявява и отборът на Лом. Така броят на тимовете нараства до 20, което гарантира състав от минимум 18 отбора. Новото първенство се планира да започне на 2 август.