Националната кампания "Капачки за бъдеще" спира на 20 юни и в Плевен

В Плевен капачки ще се събират от 10.00 до 14.00 часа пред магазин „Кауфланд” на ул. „Гренадирска” 119

Много хора в България събират пластмасови капачки. Този уикенд те ще могат да ги предадат и те да се превърнат в апаратура, която да помага на детските и родилни отделения в България.

Инициатори на акцията са отново организаторите на националната кампания "Капачки за бъдеще", които за по-малко от 2 години подмениха най-старите кувьози в 22 общински болници в България като най-„младият” от тях беше от 1989 год. До момента тези кувьози са помогнали на стотици бебета.

Кампанията продължава да помага, като през 2020 год. е дарила медицинска апаратура в други 10 болници за родилните и детските отделения.

"От създаването на кампанията през 2017 година досега са рециклирани над 260 000 кг пластмасови капачки като 100 % от събраните средства са отишли за дарения”, припомнят основателите Мартина Йорданова и Лазар Радков.
На 20 юни 2020 год., събота, акция за събиране на капачки ще бъде проведена в 14 града в страната. В Плевен капачки ще се събират от 10.00 до 14.00 часа пред магазин „Кауфланд” на ул. „Гренадирска” 119.
"Благодарим на всички, на които им пука за малките общински болници и които са осъзнали, че за да има някакъв шанс България да върви напред, то той зависи от това тези, които имат повече възможности (като големите градове) да са солидарни с тези, които имат по-малко възможности! Време да продължим да помагаме на лекарите и на бебенцата!", споделят организаторите.