Разпитваха свидетели и вещи лица по делото за смъртта на пешеходец в Буковлък

Обвиняемият шофирал в пияно състояние и с превишена скорост, избягал след инцидента

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против И.П., на 35 години, от град Плевен. 

Той е обвинен в това, че на 31.07.2017г., около 13,15ч., в с.Буковлък, обл.Плевен, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил, в нарушение на правилата за движение по пътищата, като управлявал МПС в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта 0.63%, с превишена скорост, допуснал ПТП с преднодвижещия се и пресичащ южната пътна 4 лента за движение на МПС от ляво на дясно, пешеходец, причинявайки му по непредпазливост средна телесна повреда, изразена в счупване на десен крак, довело до трайно затруднение движението, в следствие на което е настъпило разширение на вените на десния крак, довело до причиняване на емболия на бели дроб, причинила смъртта му, а след извършване на деянието деецът е избягал от местопроизшествието престъпление по чл.343, ал.3, пр.1,6, б. “б“, пр.1, вр. ал.1, б. „в“, вр. чл.342, ал.1 НК.

В провелото се днес съдебно заседание са разпитали явилите се свидетели и вещи лица, изготвили заключенията по назначени по делото съдебни експертизи. Делото е отложено за 16.07.2020 година за събиране на доказателства и за призоваване на свидетели, които не са се явили в днешното съдебно заседание.