Община Пордим получи дарение от дрехи, храни и дезинфектанти

Дарението е на Суверенен Орден на Свети Йоан, Рицари на Малта O.S.J. – Велик Приорат България

Над два часа продължи срещата с ръководството на община Пордим и 
Иван Ганчев (Велик Приор на Орден-а за България) и представители на организацията. Кметът Детелин Василев запозна официалните гости с дейностите и услугите, които предлага общината за социално уязвими групи. Делегацията се впечатли от историята на град Пордим и общината, в резултат на което Великия приор за България Иван Ганчев  предложи да бъде подписано споразумение с община Пордим за дългосрочно сътрудничество, партньорство и подкрепа. Тепърва предстоят съвместни инициативи, които ще се реализират в полза на социално уязвимите групи в общината.
Кметът Детелин Василев изтъкна, че дарението от дрехи, храни и дезинфектанти са навременна помощ за комплекса за социални услуги "Свети Мина" и благодари сърдечно за оказаното внимание и отношение към малката община.
Председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов също изказа своите благодарности за приетата покана и напомни, че без подкрепата и дългосрочно сътрудничество на организации трудно биха се справили с подобряването на живот на хората в нужда.
С огромен интерес гостите се запознаха от високите постижения на талантливите деца от хореографското училище в града, акцента в темите бяха социалната патронажна грижа на територията на общината и работата на комплекса за социални услуги като се очаква отново посещение в общината от представителите на Ордена.
На срещата присъстваха заместник кметовете, секретарят на община Пордим, управителят на КСУ "Свети Мина", Слави Михайлов от НССБ.
Великия приор за България и гостите споделиха, че са впечатлени от топлото посрещане и проведена среща, като напониха за мисията на организацията да бъдат близо до хората и в полза на човечеството.