Община Пордим ще получи дарение от хранителни продукти, дрехи и дезинфектанти

Кметът на Пордим Детелин Василев ще се срещне с представители на Суверенен Орден на Свети Йоан, Рицари на Малта O.S.J. – Велик Приорат България.

Иван Ганчев (Велик Приор на Орден-а за България) и представители на организацията ще се срещнат с ръководството на Община Пордим на 21 май 2020г. от 13.30 часа в сградата на общината. Поводът на посещението е връчването на дарение от дрехи, трайни хранителни продукти, плодове и дезинфектанти за нуждите на Комплекса за социални услуги „Свети Мина“ в Пордим. Инициативата има за цел да се запознаят с нуждите и дейностите на услугите, които предлага общината за социално уязвими групи. На срещата ще присъства и управителят на КСУ „Свети Мина“ Лидия Симеонова, която ще получи дарението.

От организацията решиха да помогнат на Пордим след отправен апел от Националното сдружение на сираците в България.

Суверенен Орден на Свети Йоан, Рицари на Малта O.S.J. – Велик Приорат България е Рицарски орден, базиран в Малта, който има за цели да популяризира благородството, хуманността, милосърдието и да защитава християнството. Суверенният статут на ордена е признат от множество страни и организации, сред които и Организацията на обединените нации.