Георг Спартански с нова заповед за посещенията на градските паркове и градини

Заповедта касае организацията за посещения на паркове и Градската градина

Днес кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед относно организацията за посещения на градски паркове и градини на територията на град Плевен.

От нея става ясно, че са разрешени посещенията в Градската градина, парк "10 декември", парк "Генерал Скобелев" /само централна алея/ и парк "Кайлъка" /от входа на обръщалото и входа на "Двете сърнета", маршрут - обръщалото, кривите огледала, баскетболната площадка до тенис кортовете/.

Посещенията трябва да се осъществяват при стриктното спазване на противоепидемичните мерки. Задължителни са носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути.

Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините. Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Разрешено е посещението на деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден, както и на собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден.

Подробностите вижте тук: