Футболният Спартак има проблеми с лиценза

Все още няма конкретни дати за възобновяването на Първа и Втора лига

УЕФА иска първенството да се доиграе и ние ще се съобразим. Това обяви вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов. Той разкри, че все още няма конкретни дати за възобновяването на Първа и Втора лига, но шампионатите ще завършат по един или друг начин.

"От края на извънредното положение зависи кога ще се поднови първенството. УЕФА два месеца не може да намери изход от тази ситуация. На този етап нямама нищо конкретно. Имаше работна група, повечето клубове искат съкратена формула с мачовете", каза Костадинов.

Той обяви също, че БФС ще помогне с каквото може на футболните клубове в страната. Безпрецедентното решение е взето заради на пандемията от коронавирус, която стопира почти всички приходи на футболните клубове у нас и те на практика не могат да генерират приход.

"Клубовете имат проблем, ние като футболен съюз ще опитаме да им помогнем, до края на другата седмица ще знаете как. Пет тима имат проблеми с лиценза за Втора лига - Поморие, Ботев Гълъбово, Спартак Варна, Спартак Плевен и Верея", разкри бившият национал. "Лицензирането ще е с различни критерии, за да могат клубовете да ги преминат", допълни той.