Красимир Бислимов коментира ситуацията в Спартак (Плевен)

Според него първенството трябва да бъде прекратено в това класиране, което е към момента

Наставникът на Спартак (Плевен) Красимир Бислимов смята, че тимът ще може да се справи и да намери нужните средства, за да пребивава нормално във Втора лига, ако се стигне до вариант да няма изпадащи в първенството.

"При нас нещата са си същите откъм финансово положение и все още имаме да получаваме заплати и премии. Общината трябва да ни преведе пари, но това няма как да стане сега, тъй като и те имат да прибират такива от сметки, данъци и други работи. В ситуцията на извънредно положение обаче е сложно", коментира той пред Football24.bg.

"За мен лично е най-удачно първенството да бъде прекратено в това класиране, което е към момента. Лично аз си мисля, че ако шампионатът се поднови ще има риск от много контузии. Просто не може да си стоиш у дома по два месеца, да правиш само леки домашни тренировки и след това за две седмици да влезеш във форма. Това е невъзможно. Да не забравяме, че лятото е доста горещо и няма да е хубаво да се играе футбол на жегите", посочва Бислимов.

"Чувам, че от БФС обмилят различни варианти и се говори, че може да се стигна до там да няма изпадащи отбори, ако вкарат четири тима в елита. Това ще бъде добър вариант за нас, тъй като така ще можем да спасим професионалния си статут. Ние не сме се отказали от мястото си в професионалния футбол. Ако се стигне до вариант, в който да не изпаднем и да си запазим мястото във Втора лига съм оптимист, че нещата могат да се организират доста по-добре във финансово отношение и да сме един нормален отбор в който всичко се плаща навреме, за да има и по-добри резултати", казва още Бислимов.