"Панорама мол Плевен" първи освободи търговците от наем за периода на карантината

В мола има 62 наемателя и в него работят над 850 души, 40 от които - в администрацията

"Панорама мол Плевен" първи от моловете в страната освободи търговците от наем за периода на карантината и поиска по 1 евро на кв.м вместо договорната такса сървис.

"Освобождаваме наемателите от всякакъв вид наеми и от сървис таксата, която е индивидуално договорена. Помолихме ги единствено да превеждат по 1 евро на кв. м на месец. Така биха ни подпомогнали, защото продължаваме да почистваме, дезинфекцираме и осигуряваме охрана заради магазина, аптеката и дрогерията, които работят. Фактурите за март бяха пуснати, но са сторнирани, и наем се дължи само до началото на карантинния период - 13 март", обясни Владислав Монов, управител на "Панорама мол Плевен". Търговският център е сред най-големите в Северна България.

"Взехме решението в мениджърския екип почти веднага благодарение на собствениците и се надявам поне малко да сме облекчили държавата и наемателите, за да не съкращават хора", каза Владислав Монов.

В мола има 62 наемателя и в него работят над 850 души, 40 от които - в администрацията. "След два-три месеца извънредното положение ще свърши. Ние искаме да работим нормално с тези хора и по-лесно да възстановим дейността си", каза той.

Владислав Монов допълни, че плащат кредити и лихви, но няма да уволняват хора. Продължават да подписват нови наемни договори, като вече имат един с търговска верига и са пред финализиране на договор с голяма европейска верига с над 3000 магазина.