Нова експертиза отложи делото срещу четиримата от Кнежа, отвлекли и изнасилили непълнолетна

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против четирима обвиняеми - Е.А.М. – 22 годишен, Б.А.Т. – 19 годишен, П.А.Т. – 17 годишен и И.В.А. – 17 годишен, всички от град Кнежа.

На обвиняемия Е.А.М. е повдигнато обвинение за това, че на 24.02.2018 г. в село Е., обл.П. отвлякъл Н.К.А. непълнолетна на 17 г..- престъпление по чл.142, ал.2, т.3, вр.ал.1 от НК. На същия обвиняем, както и на останалите трима - Б.А.Т., И.В.А. и П.А.Т. е повдигнато обвинение, за това, че на същата дата в съучастие като извършители се съвкупили с ненавършилата осемнадесет години Н.К.А., без нейно съгласие като употребили за това сила и заплашване, като деянието е извършено от повече от две лица, и е последвал опит за самоубийство.

В съдебното заседание са разпитани двамата явили се свидетели, както и двете вещи лица изготвили заключения по назначените съдебно-медицинска и съдебно-психологична експертизи. Поради искане от страните за назначаване на нова експертиза делото е било отложено за нова дата – 02.04.2020 година. Toва съобщиха от пресцентъра на плевенската Темида.