Още един играч на Спартак 1919 потегля за Нидерландия!

Мартин Трифонов ще пътува в края на март

ФК Спартак 1919 получи покана от Твенте за родения през 2006 г. плеймейкър Мартин Трифонов! Роденият в Плевен полузащитник записа много силни изяви през този сезон в Елитната група до 15 г. и има ключов принос за отличното представяне на набор 2006г. в областното първенство, където Спартак 1919 е на първо място при година по-големите.

Очаква се халфът на Спартак 1919 да пътува заедно с директора на школата, Радостин Александров, в края на месец март.

"Гладиаторите" получиха поканата за Мартин, след като вече един играч от школата премина в нидерландският клуб. Красимир Тодоров оставя отлични впечатления там и все по-често попада в групата на година по-големите в тренировъчния процес.

Трифонов е поредният играч, който потегля за Нидерландия. Освен Красимир Тодоров, през изминалата година роденият през 2005г. плевенчанин, Преслав Георгиев, също бе на едноседмичен престой в друг отбор от "Ередивизие" - Хееренвеен.

"Мартин е страхотен полузащитник, изключително зрял за възрастта си. Футболният му интелект е на много високо ниво, а в последната година успя да доразвие значително и своите технически умения, тактически познания и кондиционно състояние. Има още няколко клуба, които следят изявите му, единият от тях е отбор от Висшата лига на Англия. Марти винаги тренира сериозно и не оставя впечатлението, че е с година по-малък от останалите в Елитната Група на България до 15г. Всъщност, той е роден през месец ноември, което го прави почти набор 2007. Радостни сме, че Твенте имат интерес към още един наш играч. Това затвърждава впечатленията им от нашата работа и показва, че играчите които имаме са на високо ниво. Взаимоотношенията между двата клуба са отлични и възнамеряваме занапред да продължим да си партнираме, за да можем да осигурим по-добри възможности за развитие на нашите играчи. Освен Мартин, интерес към наши играчи има и от други клубове в Европа. Това е един от големите ни стимули да продължаваме да се развиваме и да повишаваме стандарта към самите себе си." - коментира Радостин Александров.