Новият български филм "Ятаган" с предпремиера в Плевен (Видео)

Мариан Вълев, Евгения Калканджиева и Васил Василев-Зуека са сред звездите в лентата

Плевен е сред 12-те града, в които ще има предпремиерна прожекция на новия български филм "Ятаган". От информацията, публикувана на официалната страница на лентата във Фейсбук, става ясно, че предпремиерата в Плевен ще се състои на 16 февруари. Мястото е "Кинополис".

Ролите във филма са поверени на Мариан Вълев, Евгения Калканджиева, Васил Василев-Зуека, Ивайло Драгиев, Любомира Башева, Стефан Денолюбов, Георги Стайков, Невена Бозукова-Неве, Китодар Тодоров, Силвия Станоева, Николай Кънчев.

За да се спаси от уволнение, полицейският инспектор Рангел Костов (Мариан Вълев) от новоучредената Агенция за борба с тероризма “АБОРТ” набеждава кварталния нехранимайко Николай Николов-Никсъна (Ивайло Драгиев) за международен терорист – съчинява доклад, в който го обявява за водач на терористична клетка, като му дава оперативния псевдоним Ятаган. Началник на агенцията е Силвия Овчарова (Евгения Калканджиева) – заслепена от болните си амбиции за медийна слава. Тя е амбициозна, некадърна провинциалистка, която иска да стане медийна звезда и да направи кариера в столицата, без да подбира средства. Но инспекторът, бивш красавец и системен пияница, е принуден да влезе в неочаквана комбина с жертвата си – и двамата създават стройна престъпна схема за източване на пари от некомпетентната държавна администрация. Овчарова ще приеме това с терористичната клетка за чиста монета, а по каръшко стечение на обстоятелствата подозренията някак си ще започнат да се доказват, за огромна изненада на автора на цялата схема…

Филм за това, как следите на виновните биват замитани и вместо да отидат в затвора, получават високи длъжности, а администрацията, която ги обслужва, бива повишавана…

Когато всички са толкова затънали в лъжи, единственият им изход е заедно да превърнат тези лъжи в истини. Нищо не е такова, каквото е!

Нищо не е такова, каквото е!