Спартак не можа да спре шампиона Балкан в зала "Балканстрой"

Плевенчани са с баланс от 2-7, което ги поставя на седмо място

Пред погледа на президента на БФБаскетбол и изпълняващ функцията Генерален Мениджър на НБЛ Георги Глушков Балкан записа осма победа в НБЛ. Селекцията на Йовица Арсич се наложи над Спартак със 100:77 като гост в мач от последния кръг на първия етап в мъжкия ни елит, съобщава сайтът на НБЛ.

Шампионите имат в актива си и 1 загуба, но въпреки това излязоха начело в класирането преди последните срещи от този кръг утре. Плевенчани пък са с баланс от 2-7, което ги поставя на седмо място.

Възстановеният от травма Крис Минков бе над всички за Балкан, като се разписа с 25 точки. Димитър Димитров добави 15. Дейшон Найт се отчете с 13 точки. Джордан Калахан и Михайло Секулович приключиха с по 10.

Димитър Маринчешки оформи дабъл-дабъл за Спартак – 21 точки и 11 борби. Николай Титков се включи от пейката с 18. Николай Маринов реализира 15. Герасим Николов и Мартин Маринов останаха съответно с по 11 и 10 точки.

Гостите се ориентираха по-добре в началото и чрез Дейшон Найт поведоха с 21:14. През втората част ботевградчани не отстъпиха от темпото си и чрез Крис Минков дръпнаха с 49:34. След паузата въпреки усилията на Николай Маринов, Николай Титков и Димитър Маринчешки, Балкан не изпусна инициативата и стигна до победата.

На 6 декември Балкан ще гостува на Черноморец,  а ден по-късно Спартак ще приеме Рилски спортист.