Бойко Борисов за болничните: Няма входирано такова предложение, няма и да има

Животът

19-11-2019, 11:06

Снимка:

Бойко Борисов/Facebook

Автор:

pleven.utre

Всичко от Автора

Премиерът инспектира и обхода на Габрово

Предложението първият ден от болничните да не се плаща на работника няма да бъде внесено в Народното събрание, съобщи пред журналисти министър председателят Бойко Борисов.

Министър-председателят още вчера вечерта се свързал по телефона със синдикатите, за да обсъдят въпроса с орязването на болничните, който стана повод за огромно гражданско недоволство. По-рано КТ „Подкрепа“ и КНСБ излязоха с официално становище, в което съобщиха, че са готови да излязат на национална стачка, ако предложението на управляващата коалиция не бъде оттеглено.

Премиерът Бойко Борисов, който инспектира обхода на Габрово, коментира идеята първият ден от болничния да не се плаща. 
"Видели ли сте ги тези промени", попита премиерът събралите се журналисти. "Да се спрат всякакви спекулации. Синдикатите са във възторг., защото минималната пенсия става 250 лева. Отколешна мечта. Колегите патриоти настояха и ние подкрепихме. В тристранката ще търсим мерки за контрол. Няма входирано такова предложение, няма и да има.", категоричен бе Борисов. 
"Няма как да сложим на всеки, който си вземе болничен полицай. Вчера пих нурофен, аспирин, днес съм по-добре. Този проблем ще бъде гледан в тристранката. Дори лекарската гилдия трябва да разбере, че не може да се толерират тарикати. Затова няма да го входираме, да не наказваме болния заради тариката. Нетърпимостта в хората искам да я видя", каза още той.