Борисов: Безапелационната победа над БСП означава стабилност в управлението на страната

На съвестта на хората е как ще гласуват на балотажа, каза премиерът

Благодаря на всички избиратели, които днес намериха време да подкрепят ГЕРБ. За мен е важна безапелационната победа над БСП. Това означава стабилност в управлението на страната. Всички говорят за промяна, но промяната започна от ГЕРБ. Това заяви премиерът Бойко Борисов в изборната вечер.

"Ние десните не ходим под строй на избори! На съвестта на хората е как ще гласуват на балотажа. Десните хора са демократи, мислещи, ако те считат, че тези кукувици са промяна, костинбродска, да я подкрепят и да им е честито. Аз съм демократ по душа, вярвам на инстинкта на хората. Манолова е с 10% след Герб, това ѝ казаха хората“, каза Борисов.

След промените, ГЕРБ побеждава за кой ли пореден път БСП, подчерта премиерът.

"Не броя вече. БСП са много интересна партия, Манолова е на зелен фон, в София губят двойно от ГЕРБ. Какъв кмет ще имат в София като нямат общински съветници“, попита Борисов.

"От утре оставям щабовете да работят за балотажите. Всички колеги се справиха прекрасно. Да, липсва ми (Цветанов), но и без мен, и без него, ще съмне. Кампанията беше доста мъдра и зряла. Няма цветанови хора. Изпълнителната комисия показа, че може да работи“, подчерта министър-председателят.

Той акцентира и че битката с ДПС в смесените райони е колосална.

"Медии грубо нарушаваха изборния ден, включително национални медии, такъв хейт... Но това е демокрацията“, каза философски той.