Играчи на Спартак 1919 (Плевен) с гол и асистенция за националния отбор на България

Юношеският национален отбор загуби втория си мач от двете проверки с връстниците си от Словакия

Юношеският национален отбор на България до 16г. загуби втория си мач от двете проверки с връстниците си от Словакия с 4:2. Двубоят се игра вчера в "Домът на Футбола".

В първите 11 излезнаха двама играчи на Спартак 1919 - Красимир Тодоров и Теодор Георгиев.

За съжаление, до 30-тата минута на срещата, нашият отбор изоставаше с 3:0. Димитър Иванов отбеляза за 3:1, като Красимир Тодоров асистира за гола му. Иванов стреля от дистанция с хубав и премерен удар, подобно на предното си попадение за България. Теодор участваше дейно в изграждането на атаките и имаше няколко добри отигравания в средата на терена.

През втората част в игра влезнаха Йордан Желев и Георги Радев. При 4:1 Желев получи възможността да изпълни пряк-свободен удар от около 20м. С мощ и прецизност, той успя да "пусне" топката покрай стената и да матира вратаря на гостите. Това е първи гол за Йордан Желев с националната фланелка. Пред него се откри още една възможност минути преди края на срещата, когато бе изведен сам срещу вратаря, но стража на словаците бързо и умело го затвори и предотврати нов гол в своята врата. Георги бе постоянно активен в атаката на България, успявайки да центрира няколко пъти в полето на словаците, но без особен резултат.

Националите ще тренират днес и утре, а рано сутринта в неделя заминават за Черна Гора, където ще изиграят още два приятелски мача, съобщават от Спартак 1919.