Няма новорегистрирани случаи на Африканска чума по свинете в област Плевен

Комисията не допусна извършване на ловуване в район „Дрян” и острови Байкал на благороден елен

Областната епизоотична комисия даде положително становище по повод искане за извършване на извозване на дърва за огрев, добити при почистване на язовирната стена на аз. Николаево 6 в местността „Дъбравата”, землище на с. Николаево. Дейността ще бъде извършена в рамките на един ден, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Комисията не допусна извършване на ловуване в район „Дрян” и острови Байкал на благороден елен. Молбата за разрешение е от името на фирма, щояго стопанисва ДДУ Мизия – гр. Плевен.

Няма новорегистрирани огнища на АЧС както при домашни, така и при диви свине, информира д-р Иван Йорданов, заместник-председател на областната епизоотична комисия и директор на ОДБХ – Плевен. През настоящата седмица, преди откриване на ловния сезон за диви свине, ОДБХ- Плевен съвместно с РУГ-Ловеч ще проведат поредица от обучения на ловците от ловните сдружения, намиращи се на територията на ДСГ Плевен и ДСГ Никопол. На тези обучения ще се акцентира върху мерките за биосигурност по време на лов и начините за вземане на проба за АЧС.