Кметът на Монтана: Това е срам за българския футбол - не може град като Плевен да допусне подобно нещо

Не съм сигурен в точната причина за неявяването, но съм убеден, че е финансова, коментира Златко Живков

Както вече писахме, Спартак (Плевен) не се яви на стадион „Огоста” за мача с Монтана. Така домакините спечелиха служебна победа с 3:0 за срещата от 8-ия кръг на Втора лига. Главният съдия Димитър Железов изведе на терена 11-те играчи на Монтана. Футболистите останаха 30 минути, след което арбитърът даде края на мача. Феновете останаха разочаровани и въпреки всичко останаха да чакат с отбора, предаде konkurent.bg.

Най-вероятната причина за неявяването на плевенчани са липсата на средства. Според непотвърдена информация с коли част от играчите са тръгнали за Монтана, но по пътя са се върнали.

"Имахме желание да зарадваме нашите фенове, но не стана. За първи път в кариерата ми, като футболист и треньор се случва подобно нещо”, коментира старши треньорът на Монтана Владимир Иванов – Фугата.

За същото мнение бе и кметът на Монтана Златко Живков.

"Това е срам за българския футбол. Не съм сигурен в точната причина за неявяването, но съм убеден, че е финансова. Не може такъв голям град като Плевен да допусне подобно нещо, още повече, че Спартак е сред 10-те отбори във вечната ранглиста на страната. От този мач губим 5200 лева – 2500 лева струва лагера на отбора, 2200 лв са средствата на съдиите, имаме допълнителна ограна, линейка и куп още неща. От липсата на мач губи и отборът. Не трябва да се допуска подобено прецедент в българския футбол. Със сигурност ще влезем в световните медии”, заяви Живков.

Част от играчите на Монтана се шегуваха помежду си дали ще има премии за трите точки.