Огнен ад! 5 дка иглолистна гора изгоряха при пожар край Петърница, пламнаха и две къщи в селото

Само вчера в област Плевен имаше 20 пожара в сухи треви

5 дка иглолистна гора изгоряха при пожар край село Петърница. Причината за възникването на пожара е небрежност при боравене с открит огън. Пламъците се прехвърлят върху иглолистната гора от запалени сухи треви в близост. Сигнал за инцидента е постъпил вчера в 13:15 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен. В гасенето на пожара са участвали два екипа от РС ПБЗН – Плевен. Огнеборците са локализирали огнищата и са предотвратили разрастването на пожара и унищожаването на десетки насаждения. Изгорели са 5 дка гора и една барака от 20 кв.м. 

Само вчера в област Плевен имаше 20 пожара в сухи треви. Запалени стърнища, треви и нискостеблена растителност са гасени в землищата на село Буковлък, град Плевен под изчислителния център,  град  Койнаре на улица "9-ти септември", град Червен бряг в местностите Маркова могила и Ежков дол, село Реселец, село Сухаче, село Драгаш войвода, град Никопол гробищен парк, село Козар Белене, село Малчика, град Летница на улица "Дунав", град Гулянци на улица "Васил Априлов", село Бреница, село Еница, три пожара в град Кнежа - в 4-ти стопански двор и на улица "Димчо Дебелянов".

На 29 август вследствие запалени сухи треви в поляни в село Петърница на улица „Стара планина“ пламъците са обхванали две къщи. Сигнал за произшествието е постъпил в 21:49 часа в РС ПБЗН – Плевен. Унищожени са 90 кв.м от сградите. Пострадали хора няма. В потушаването на пожара са взели участие служители от РСПБЗН – Плевен с един автомобил.