2.30 м и трето място за Тихомир Иванов във финала на Диамантената лига!

Възпитаникът на Георги Гетов се справи с тази височина от трети опит

Тихомир Иванов се представи по отличен начин във финала в скока на височина на Диамантената лига в Цюрих. Световният университетски шампион от Неапол 2019 завърши на трето място с изравнен личен рекорд за сезона от 2.30 метра. Възпитаникът на Георги Гетов се справи с тази височина от трети опит, съобщава sportal.bg. На 2.32 метра Иванов направи хубав трети опит, но все пак не успя да се справи с височината. Преди това плевенчанинът премина от раз 2.16 м, 2.20 м, на 2.24 м имаше трудности и скочи от третия път. На 2.27 м скочи от първия път. 

За втори път през сезона Иванов преодоля гросмайсторската граница от 2.30 метра. Първият път беше на Универсиадата в Неапол, където спечели златото също с 2.30 м. 

Миналогодишният носител на диамантения трофей Брандън Старк (Австралия) също преодоля 2.30 м, но се нареди втори, защото се справи с височината от първи опит. Победител в надпреварата в скока на височина и носител на диамантения трофей стана украинецът Андрий Проценко с 2.32 м, който е носител на бронзов медал от Световното първенство в зала в Сопот през 2014 г., сребърен европейски медалист на открито от Цюрих 2014 и в зала от Глазгоу 2019. 

Следващото състезание на Тихомир Иванов ще е на Балканиадата в Правец, като скокът на височина при мъжете е в понеделник от 18:00 часа.