Невяна Владинова отправя поглед към Световното в Баку

Особено важен е този шампионат за индивидуалистките ни, които ще се борят за две квоти на Олимпиадата в Токио

Традиционно преди големи състезания националните отбори по художествена гимнастика провеждат подготвителни лагери в прекрасната база на НСБ "Спортпалас".

Национален отбор - жени пристигна по-рано, а вече към тях се присъедини и национален отбор - жени ансамбъл.

Двата отбора ще тренират заедно една седмица, след което индивидуалното ще се завърнат в София няколко дни преди ансамбъла.

На 10 август ще се проведе последното контролно, на което ще играят Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн, както и ансамбъл-жени. Освен това Татяна Воложанина, Вая Драганова и Лъчезара Пекова също ще вземат участие като ще покажат новите си композиции.

Момичетата се чувстват прекрасно в базата на "Спортпалас", където разполагат в всички необходими условия да тренират при отлични условия и да се концентрират само върху предстоящото най-отговорно първенство през годината - 37-мото Световно първенство, което ще се проведе в Баку от 16-ти до 22-ри септември.

Особено важен е този шампионат за индивидуалистките ни, които ще се борят за две квоти на Олимпиадата в Токио, съобщават от БФХГ. 

Ансамбълът вече си осигури олимпийската квота, но това пък амбицира момичетата на Весела Димитрова да дадат най-доброто, което могат и да се окичат с медали.