Конкурс за влогъри дава шанс на деца и младежи от цялата страна да покажат своя талант

Дават старт на конкурса „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията“

Асоциация „Докосни дъгата“ обявява старта на конкурс за влогърски видеа „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията“.

Конкурсът  е част от финансирания през 2019 година проект  „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията“, чийто финансов донор е Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 година, администрирана от Министерство на младежта и спорта .

Tемата на конкурса за влогърски видеа/клипове е песента „Агресия“ и клипът към нея. Същата е разработена в изпълнение на финансирания през 2018 година проект на Асоциацията под надслов „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“ .

Конкурсът ще има цел да стимулира младите хора да изразят своето мнение и да покажат своя талант. Чрез него организаторите отправят предизвикателство към младите хора на възраст 15-29 години, чрез видео да пресъздадат свое преживяване, интересна случка или ситуация, в която са попаднали, дори и лично мнение, което илюстрира разбирането им за нарастващия проблем за агресията сред целевата група.

Регламент

Желаещите да участват в конкурса следва да са младежи на възраст 15-29 години. Същите следва да заснемат влогърски клип/видео в едно от следните направления: „Спортът срещу агресията“, „Музиката срещу агресията“ и „Танцът срещу агресията“.

Всяко видео следва да бъде с продължителност не повече от 3 минути. В рамките на видеата може да участва едно или повече лица, които следва да илюстрират своето разбиране за младежката агресията, във всички нейни проявления. В случай, че видеата съдържат елементи на нецензурно поведение или пресъздават ситуации, със съдържание неприсъщо или непозволено от закона, то те ще бъдат дисквалифицирани.

Освен това, всяко видео трябва да е записано във формат, който позволява разпространението му в интернет, посредством Youtube социалните мрежи Facebook, Instagram и други.

Всяко лице на възраст 15-29 години има право да участва с по едно видео за всяка от темите, тоест допустимо е да бъдат представени до три видеа от всеки участник, но същите следва да са ориентирани към различно направление.

За да участвате в конкурса е необходимо:

• Да заснемете и изпратите своето видео до 16.08.2019 година на е-мейл [email protected];

• Да попълните заявка за участие или да поискате да ви бъде изпратена, чрез е-мейл адреса на конкурса [email protected].

ВАЖНО! В рамките на 24 часа, след изпращане на Вашето видео, ще получите отговор от организаторите за това дали същото е разработено съобразно изискванията и дали се допуска до състезателния етап на конкурса. В случай, че не е допуснато ще бъде упомената и причината за отказа.

Конкурсът няма ограничение за териториален обхват на участниците, тъй като ще бъде позициониран в интернет и участниците ще могат свободно да участват.

За да бъде спазен принципът за равно участие, всички допуснати видеа ще бъдат публикувани едновременно на страницата на проекта във Facebook на 19.08.2019 година. В рамките на две седмици, те ще могат да набират гледания, харесвания и споделяния.

Наградите

За всички участници ще бъдат осигурени грамоти за участие, а най – добрите видеа ще бъдат специално наградени, в следните категории:

•„Най-добро видео в направление „Спортът срещу агресията“ – победителят ще получи Уеб камера и възможността да заснеме общо влогърско видео с втората ракета на България – тенисистът Димитър Кузманов;

•„Най-добро видео в направление „Музиката срещу агресията“ – победителят ще получи Уеб камера и възможността да заснеме общо влогърско видео с една от най-красивите участнички в първото музикално реалити у нас ”STAR ACADEMY” – певицата Валентина Александрова;

•„Най-добро видео в направление „Танцът срещу агресията“ – победителят ще получи Уеб камера и възможността да заснеме общо влогърско видео с една от най-популярните К-поп групи за танци у нас ”L.I.T-Leaders in town”.

Специални награди на организаторите ще бъдат връчени в категориите:

• „Най-харесвано видео“ - победителят ще получи Уеб камера;

• „Най-споделяно видео“ - победителят ще получи Уеб камера;

Наградите ще бъдат връчени на официално събитие в края на месец септември.

Формата за кандидатстване в конкурса може да откриете ЕТО ТУК