МУ - Плевен проведе ежегодното състезание "Аз говоря български език" за чуждестранни студенти

За първенец в класирането бе обявен Баргав Вора, студент в 4 курс по „Медицина“, гражданин на Индия

В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост – Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) проведе традиционното състезание за чуждестранни студенти «Аз владея български език». То се организира всяка година от преподавателите по български език към Департамента за езиково и специализирано обучение, за да бъдат оценени ивъзнаградени усилията на чуждестранните студенти за овладяване на българския език.

Състезанието се провежда в два кръга: първият е във формат представяне на участниците и диалог «Лекар-пациент», а вторият – българска граматика и медицинска лексика. 
Тази година в състезанието взеха участие чуждестранни студенти по «Медицина» в 4 курс с отличен успех по български език: Джелилат Карийм, Намрата Томас, Баргав Вора, Лайла Калан, Шерин Съни , Свикрити Шарма и Найна Джонсън. Всички те показаха завидни познания по български език пред журито от преподаватели в състав: председател - ст. пр. Адорея Бенева и членове – ст. пр. Красимира Къндева и пр. Стелиян Пенков. За отличното си представяне всички те бяха наградени с грамота, речник и подаръчна чанта.

За първенец в класирането бе обявен Баргав Вора, студент в 4 курс по „Медицина“, гражданин на Индия, който ще бъде удостоен с приза „Отлично усвояване на български език от чуждестранен студент 2019“. Той ще получи наградата си лично от ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов на заседание на Академичен съвет по повод на 24 май.