Георги Стоянов представи книгата "Останете живи" пред ученици от СУ "Евлоги Георгиев" – Тръстеник

Събитието се проведе в Народно читалище "Неофит Рилски - 1872"

Книгата "Останете живи", насочена срещу войната на пътя в България, бе представена и пред учениците от СУ "Евлоги Георгиев" в град Тръстеник. Събитието се проведе в Народно читалище "Неофит Рилски - 1872".

Авторът на проекта Георги Стоянов разказа пред момчетата и момичетата какво го е провокирало да направи книгата, споделяйки опит от работата си, свързана често с отразяването на трагични инциденти по пътищата, в които главни действащи лица са млади хора. В разговора се включи и представител на "Пътна полиция" в региона, който също отправи своите послания и полезни препоръки към младежите. 

За зрелостниците остана задачата да се замислят върху отговорностите, които ги очакват оттук насетне.

Срещата в Тръстеник се организира по покана на Мариана Илчева от Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Община Долна Митрополия.

Както вече писахме, "Останете живи" среща читателите очи в очи с част от хаоса, който цари по пътищата ни. Участници в пътни инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали разказват от първо лице за грешките, болката и страданието. Книгата включва 14 истински истории за войната на пътя, пълна статистика за убитите и ранените при ПТП в България от 1951 г. насам, правила за действие при катастрофи и други важни препоръки в случай, че попаднем в пътен инцидент.

Повече за книгата авторът разказа в предаването "Преди обед" по bTV - видео може да видите ТУК

Допълнителна информация може да откриете на фейсбук страницата "Останете живи"