Плевенчанка се бори за престижна награда, да я подкрепим!

Нашата съгражданка е сред печелившите в класацията на Дaрик радио за успели млади българи "40 до 40"

Психологът Катерина Ковачева е полуфиналист в престижната класация The Outstanding Young Persons /TOYP/ 2019 на JCI. Нашата съгражданка е сред печелившите в класацията на Дарик радио за успели млади българи "40 до 40". До полуфинал в различните категории достигат общо 24 доказани млади специалисти. Катерина е номинирана в категорията „Принос към децата, световния мир и/или човешките права”. Нейната кауза е осиновителната тема.

Катерина Ковачева завършва с отличие Математическа гимназия „Гео Милев”. От 15-годишна възраст е доброволец в читалище „Лик”, където чрез метода „Връстници обучават връстници” за първи път се среща с деца от социални институции, които растат без родителска грижа. Това определя и бъдещата й професионална ориентация. Като психолог във Фондация „За Нашите деца” Катерина се стреми да даде гласност на темата за осиновяването, бори се за намаляване броя на изоставените деца и увеличаване на тези, които откриват ново семейство. Тя е първата в България, която заявява гласно, че грижата за осиновените деца е различна от грижата за биологичните деца.

В своята категория Катерина Ковачева се състезава с още двама души. Решаващ вот има и публиката, която може да гласува за своя фаворит на официалната Facebook страница на TOYP България: https://www.facebook.com/toypbulgaria/photos/rpp.1555895701357599/2327495590864269/?type=3&theater