23-годишна плевенчанка пострада при верижна катастрофа на пътя Велико Търново - София (Снимки)

По случая е образувано досъдебно производство

Мъж и три жени пострадаха при верижна катастрофа на пътя В. Търново – София, в района на с. Ново село. Произшествието е станало в събота около 14,00 ч.

По първоначална информация лек автомобил «Фиат Мареа», управляван от 48-годишен мъж от гр. Шумен при движение в посока гр. София е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно в лек автомобил "Субару", управляван от 22-годишна жена от с. Геня. По този начин е предизвикана верижна катастрофа с участието на 6 автомобила.

В резултат на това са пострадали водачката на субару-то, с фрактура на коляното, водачът на фиата е със съчетана травма и пътничка във фиата с комоцио. Тримата са настанени за лечение във великотърновската болница, без опасност за живота. С натъртване на гръден кош е 23-годишна жена от Плевен, управлявала лек автомобил «Ланчия». Тя е освободена за домашно лечение.

Всички водачи, участвали в произшествието са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. На водача на фиата е взета кръвна проба за химичен анализ. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.