Стотици жители и гости на Тотлебен празнуваха днес (Снимки)

В началото на празничния ден беше отслужен водосвет за здраве и благоденствие

Днес в село Тотлебен площадът на селото събра стотици жители и гости, които бяха дошли да споделят два големи празника. Единият е традиционния пролетен празник „Весел Гергьовден”, а другият – честването на 80 години от създаването на първата земеделска производителна кооперация, която през 1939 г. се основава именно в Тотлебен.

В началото на празничния ден беше отслужен водосвет за здраве и благоденствие. След това, под съпровода на музикантите от „Виво Монтана” по централната улица премина атрактивно шествие, пресъздаващо цялостния селски живот от 1939 година насам. Основен организатор е Павлина Антонова – председател на Земеделска кооперация за производство и услуги (ЗКПУ) „Възход” и Емил Гашев – кмет на село Тотлебен. В празничното шествие участваха самодейци от всички читалища на теритоирята на община Пордим, както и ученици от СУ „Свети Свети Кирил и Методий” гр. Пордим.

Гости на тържеството бяха Ангел Деков – областен шеф на Съюза на кооперациите в Плевен, кметът на община Пордим Детелин Василев, кметът на Тотлебен Емил Гашев, кметове на населените места от общината и общински съветници от гр.Пордим.