Полицията с нов удар върху наркоразпространението, задържан е 26-годишен плевенчанин

При претърсването на адреса са иззети и голямо количество парични средства

На 19 април в Плевен е проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Плевен и служители на Второ РУ-Плевен по линия "Наркоразпространение".

В хода на акцията в 22.30 часа ж.к "Сторгозия", пред жилищен блок е задържан 26-годишен от Плевен. При извършено претърсване на жилището му са намерени цигарена кутия, пълна със съцветия от рода на конопа с тегло 6 грама; полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса с тегло 4 грама; бяло кристалообразно вещество с тегло 0.5 грама. По данни на 26-годишния тревистата маса е марихуана, а кристалообразното вещество метамфетамин. В бутона на асансьор, непосредствено пред входната врата на апартамента е открит бял полиетиленов плик с диаметър 2 см., съдържащ бяло прахообразно вещество, което по данни на плевенчанина е амфетамин. В мазе на същия вход в общото помещение, над тръби от ТЕЦ инсталацията е установен полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса с тегло 26 грама, която по данни на задържания е марихуана. През полицейските служители той е заявил, че е негова. Наркотиците са иззети и са назначени експертизи.

При претърсването на адреса са иззети и голямо количество парични средства. 26-годишният е задържан за срок до 24 часа.

На 20 април е привлечен като обвиняем и с постановление на прокурор от РП – Плевен и е приведен в ОЗСЛА към Затвора-Плевен. За престъпление по чл.354 „а“ от НК е образувано досъдебно производство. По случая продължава работа разследващ полицай.