Тихомир Иванов се надява да стартира на първата Диамантена лига в Шанхай в началато на май

Пораснал с няколко сантиметра и центърът на тежестта ми си е променил мястото, разкри плевенчанинът

Тихомир Иванов е амбициран да започне сезона в Диамантената лига с участие още в първия турнир в Шанхай. 24-годишният плевенчанин зае четвърто място на европейското първенство в зала в Глазгоу, като разкри, че е пораснал с няколко сантиметра, което му създавало пречки за намиране центъра на тежестта.

"Пораснал с няколко сантиметра и центърът на тежестта ми си е променил мястото. Затова се получава тази лека недоизпипана тънкост при скока. Треньорът ми каза, че ще отнеме около 5-6 месеца тялото ми да свикне с новото място на центъра на тежестта. Сега скачаме, доста добре се получават скоковете, тренерът е доволен. Работим върху основните елементи, вече нямам търпение да скачам, минали са само няколко седмици, но на мен вече много ми се скача. Може би е, защото съм здрав и защото нямах много състезания през сезона. В момента имам жажда за скокове", каза пред Sportal.bg Тихомир Иванов.

Плевенчанинът допълни, че с треньора му планират да започнат летния сезон още през май месец.

"Не сме планирали стартове като дати и месеци, но със сигурност ще търсим ранни състезания. Много е вероятно това да се случи още през май. Надявам се много да стартирам на първата Диамантена лига в Шанхай в началато на май, която да отвори врата за следващите Диамантени лиги.”