Румен Петков поиска Цацаров да се произнесе по случаите с кметовете на Червен бряг, Стрелча и Асеновград

Той изрази готовност за съдействие за защита на човешкото достойнство на потърпевшите от демонстративните акции

Румен Петков поиска главния прокурор да се произнесе по случаите със сочени в злоупотреба кметове на Стрелча, Червен бряг и Асеновград, съобщават от пресцентъра на АБВ.

"В Асеновград са снети обвиненията срещу кмета, главният прокурор ще потърси ли отговорност на прокурорите и полицаите, които са злоупотребили с властта си и унижиха  хората. В Стрелча – 20 служители на Икономическа полиция търсят 17 листа хартия, една стотинка щета няма за бюджета, но общината остава девет часа блокирана. В Червен бряг – една стотинка нанесена щета няма на общината, но разкарваме служители в полицейски коли, които даже не са обвиняеми“.

Всичко това създава усещане не за неравнопоставеност, а за зависимост на прокуратурата, добави Румен Петков. Той изрази готовност за съдействие за защита на човешкото достойнство на потърпевшите от демонстративните акции.

Областният лидер на АБВ в Плевен Цветан Антов обяви и номинациите на партията в Плевенска област за кандидатите на партията в предстоящите избори за Европейски парламент. Седем са номинирани: председателят на ПП АБВ Румен Петков, Константин Проданов, Ивайло Калфин, ген. Михо Михов, Любомир Халачев, Цветан Антов и проф. Георги Кючуков.