Баскетболисти на Спартак проведоха открит урок в ОУ "Д-р Петър Берон" (Видео)

Играчите раздадоха десетки автографи на малчуганите

Инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен", която има цел да популяризира баскетбола сред децата в града, гостува на ОУ "Д-р Петър Берон". Част от играчите на Александър Дяковски прекрачиха през днешния топъл мартенски ден прага на училището, където бяха посрещнати от директора на школото Ваня Дражева.

“Имаме традиции в подобни посещения. Всяка година участваме в Деня на предизвикателството и при нас идват известни спортисти и треньори. Обичаме спорта. Самата ни база позволява да спортуваме. Имаме два физкултурни салона, огромен двор, в който имаме място всички деца да спортуват. За нас е удоволствие да посрещнем поредните изявени спортисти. За мен е важно децата да спортуват и да се движат. При нас няма отмяна на часа по физическо. Всеки един подобен час е реален и ефективен”, заяви г-жа Дражева.

С около 300 деца от учебното заведение се срещнаха капитанът Тодор Тодоров, както и съотборниците му Георги Бързаков, Денислав Вутев и Никола Ангелов. Те изнесоха открит урок по баскетбол, чрез който се постараха да запознаят малчуганите с красотата на играта, давайки им ценни напътствия. 

ОЩЕ СНИМКИ: "Обичай Спартак, обичай Плевен" и незабравими емоции за децата от ОУ "Д-р Петър Берон" (Галерия)

Визитата на играчите в ОУ "Д-р Петър Берон" завърши с много снимки и автографи, както и покана, отправена към децата и техните родители да посетят следващия домакински мач на Спартак, който ще бъде тази събота (9 март) от 18.00 ч. в зала “Балканстрой”. Съперник на плевенчани ще бъде Левски Лукойл. 

Инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен" ще продължи да посещава училищата в града и през следващите седмици.