Искат постоянен арест за задържаните с нарколаборатория

Съществува опасност лицата да се укрият или да извършат друго престъпление

Районна прокуратура – Червен бряг внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на двама мъже, във връзка с открити наркотични вещества и помещение за отглеждане на марихуана в с. Девенци, обл. Плевен и с. Румянцево, обл. Ловеч.

В хода на разследването Б.В. и Н.Т. са привлечени в качеството на обвиняеми  за извършено престъпление по чл. 354а ал.3 НК и по чл.354в ал.1 вр.чл.20 от НК.

При полицейска акция, под ръководството на Районна прокуратура – Червен бряг на адрес в с. Румянцево са открити специално изградено и оборудвано помещение за отглеждане на растения от рода на конопа и са иззети 1000 растения от рода на конопа с различна височина и 20 изсушени растения, с общо тегло 2 кг. В жилище в с.Девенци са открити 2 гр. кокаин и 3 гр. хероин.

От събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили деянието за което им е повдигнато обвинение. Касае за тежко умишлено престъпление с висока степен на обществена опасност, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Съществува опасност лицата да се укрият или да извършат друго престъпление.

С постановление на наблюдаващ прокурор лицата са задържани за срок от 72 часа до довеждането им пред съда.

Предстои съдът да се произнесе по искането на прокуратура за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на лицата.