"Боинг – боинг" стана част от Годината на европейското културно наследство в Плевен

При пълна зала и с вход свободен за гражданите като част от инициативите на областна администрация по повод годината на европейското културно наследство в плевенския театър се игра спектакълът „Боинг –боинг“ от Марк Камолети.

Под режисурата на Васил Василев забавната „игра на любов“, комбинативност и словесна находчивост пресъздадоха талантливите актьори Петко Венелинов , Димитър Бенекин, Бориса Сарафова, Елица Анева, Камелия Хатиб, Нина Илиева – Петкова и Сергей Константинов. Публиката бе неволно и съвсем естествено въвлечена в комичните ситуации, произтичащи от амбициозния план на Бернар да надхитри обществените очаквания за сериозно обвързване в годеж и брак. Воден от строго организиран летателен график, младият мъж успява да реализира утопията на съвременния мъж – три паралелни живота с три красиви годеници.

И въпреки предизвикателствата на съдбата и промените, с които реалността разбива това утопично паралелно настояще, „системата“ намира своето продължение, за да създаде нови условия за „игра на любов“.