Осигуряват 1 306 783 лв. за решаване на проблемите в община Червен бряг

Всички необходими документи вече са изпратени в Междуведомствената комисия за бедствия и аварии за отношение и финансиране

"Днес заедно с Областния управител Мирослав Петров участвах в пресконференция по повод авариралия мост при с.Горник. Моето присъствие беше в знак на личната ми ангажираност към жителите на община Червен бряг. Уверих журналистите, че заедно с колегите ми депутати работим, за да може бързо да се намери решение на създалата се ситуация. Стана ясно, че всички необходими документи вече са изпратени в Междуведомствената комисия за бедствия и аварии за отношение и финансиране", споделя във Фейсбук депутатът Пламен Тачев и допълва:

"Своевременно потърсих контакт с компетентните органи, за да ги информирам за нуждата от вземане на спешни мерки за разрешаване на проблема. Получих уверението, че на 29 ноември т.г. ще има положително становище на членовете на комисията. Очакванията са да бъдат отпуснати по сметката на общината до края на годината средства за изграждане на:

- временен подход към село Чомаковци – 90 432 лв.;

- временен обход на землищата на селата Реселец и Горник – 201 034 лв.;

- временен обход град Койнаре – с. Девенци – 223 000 лв.

- за моста на с. Горник – общо 792 317 лв., от които 390 000 лв. с предходните средства и останалите 402 317 лв. до м. март 2019 г.

За решаване на проблемите в община Червен бряг Междуведомствената комисия за бедствия и аварии се очаква да осигури общо 1 306 783 лв."