От сдружение "Българска история” ще изнесат уроци по родолюбие в Плевен

В програмата за ноември са включени гостувания в ДФСГ "Интелект" и СУ "Иван Вазов"

Емблематичните уроци по родолюбие на сдружение "Българска история” се завръщат и тази година, като в програмата за ноември са включени гостувания в Плевен и Червен бряг. 

ДФСГ "Интелект" и СУ "Иван Вазов" са плевенските училища, в които екипът от студенти, ентусиазирани млади хора, ще разказват за исторически събития на достъпен за подрастващите език. Това ще се случи на 15 ноември, a съдействие за органзиацията на срещите е оказал най-младият общинският съветник на Плевен Йордан Грижов.

От създаването си до днес "Българска история?" работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът на сдружението е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на всеки един народ.

"Нашата мисия е да достигнем до всички, които проявяват интерес към научнопопулярния аспект на историята, а с приоритет е подрастващото поколение", споделят от сдружението.