Председателят на Общинския съвет Мартин Митев влезе в ролята на разказвач на приказки

Мартин Митев бе гост на децата от детска градина "Гергана“ - Плевен

Председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев влезе днес в ролята на разказвач с историята за "Житената питка", написана от обичания от всички автор на детски приказки Ангел Каралийчев. Мартин Митев бе гост на децата от детска градина "Гергана" - Плевен с директор Таня Каменова в рамките на обявената Национална седмица на четенето.

"Съществува един сигурен начин ние, възрастните да си припомним детството и това са приказките. В приказките народът е събрал огромна мъдрост, от която се учат и деца, и възрастни“, сподели с малките си домакини Мартин Митев. Те от своя страна бяха любопитни чел ли е приказки и на кого, кои са били любимите истории на неговите деца и има ли той любими приказни герои.

След като разказа историята за "Житената питка", Мартин Митев зарадва децата с подарък - книжки с най-обичаните детски приказки. За библиотеката на детската градина той подари историите за „Дядо вади ряпа“, „Червената шапчица“, „Грозното пате“, „Вълкът и седемте козлета“, „Пепеляшка“ и др. Имаше и втора изненада - в духа на историята за „Житената питка“ Мартин Митев разчупи приготвената предварително топла питка и я раздаде на децата. Гостуването в детската градина завърши с покани и за втора среща, на която в ролята на разказвачи вече ще бъдат децата, а в ролята на слушател - председателят на Общинския съвет.

Националната седмица на четенето се организира от Министерството на образованието и науката с участието на децата и учениците, учители, родители, културни институции, представители на общини и доброволци. Всички участници са обединени от идеята у децата да се възпитава отношение към четенето от най-ранна детска възраст.