Жандаремеристи от Плевен оказват съдействие по случая с убийството на момчето край Монтана

Задържаният вчера мъж от Монтана е криминално проявен и има условна присъда за притежание на наркотици

През цялата нощ продължи разследването на убийството на 17-годишния ром Гошко Г., станало  вчера в гориста местност край Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

На мястото са направени още огледи, продължават балистичните експертизи за установяване на оръжието, с което е стреляно, текат и разпитите на задържания вчера 38-годишен мъж от Монтана. Към момента не може да се каже със сигурност дали той е предполагаемият убиец, но работата по случаят продължава.

Младежът беше убит към 13 часа вчера в местността "Пъстренеца" край Монтана. По думите на дядо му, който бил с него по време на убийството и с две каруци събирали трева, стрелецът им бил познат и друг път ги е заплашвал с убийство и саморазправа, защото събират трева и дърва в неговия имот край града. Вчера вечерта и през нощта на мястото на убийството и в ромския квартал на Монтана - "Огоста", се бяха събрали роднини и приятели на Гошко, които искаха справедлива присъда за убиеца на момчето. В квартала имаше засилено присъствие на жандармерия от поделението в Монтана и от Плевен.

Задържаният вчера мъж от Монтана е криминално проявен и има условна присъда за притежание на наркотици. В колата му е намерен газов пистолет, но не е ясно дали с него е произведен фаталният за младото момче изстрел. Той беше открит в гората, недалеч от мястото на убийството, при претърсване със следови кучета малко по-късно.