И тази година депутатът Пламен Тачев уважи фолклорния събор "Тараклъка пее и танцува”

За поредна година стотици изпълнители от всички фолклорни области в страната се събраха в село Градище

Този уикенд в лесопарк "Тараклъка" край село Градище се проведе поредният 5-ти събор на българското фолклорно богатство "Тараклъка пее и танцува". Целта на събитието е съхраняването на песенния и инструменталния фолклор на България и приобщаване на младото поколение към ценностите на фолклорните традиции.

Десетки състави и стотици изпълнители от цялата страна се включиха в музикалната програма, а акцент в нея бяха изпълненията на сестри Диневи, орк. Плам и орк. Канарите.

"И тази година не пропуснах шанса да бъда част от традиционния събор на българското фолклорно богатство "Тараклъка пее и танцува", който се проведе за пети път в лесопарк "Тараклъка" край село Градище. Заедно с общинските съветници Дарин Ангелов и Цветомир Генчев се насладихме на прекрасните изпълнения на певците и музикантите. Поздравявам участниците и организаторите за стремежа им да съхраняват фолклора на България и приобщават младите към традициите!", написа депутатът Пламен Тачев на официалната си страница във Фейсбук.